21.05.2014

Comunicat de presă

 

Biroul de Informare Publică și Relații  cu Presa  din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj  este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Prin rechizitoriul nr. 74/P/2014 din 19.05.2014, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus  trimiterea în judecată în stare de  arest preventiv a inculpatului SIMION  VASILE,   pentru săvârșirea infracțiunii de omor, prevăzută de art.188 Cod penal raportat la art. 199  alin.1 Cod penal. 

           În sarcina  inculpatului s-a reținut că  în ziua de 1 februarie 2014 a aplicat lovituri cu cuțitul  victimei Simion Mihai, fratele său geamăn, după ce, în prealabil, aceștia consumaseră băuturi alcoolice.

 Leziunile  traumatice    au provocat, ulterior, la data de 3 februarie 2014, decesul victimei Simion Mihai.  

 

Facem precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale, ca și trimiterea în judecată față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție  de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.