din 22.08.2014

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

                Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Mladin Bebe, din comuna Telești, județul Gorj, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor, prevăzută de art. 32 alin.1 Cod penal raportat la art. 188 alin.1 și 2 Cod penal cu aplicarea art. 199 Cod penal.

                Din probatoriul administrat de procuror în cursul urmăririi penale a rezultat că inculpatul Mladin Bebe, care este căsătorit cu persoana vătămată M.E. din 1975 și au împreună trei copii majori, obișnuiește să consume băuturi alcoolice și pe acest fond devine violent și își agresează soția.

                La data de 28 iulie 2014, în jurul orelor 19,00, după ce consumase cca. 750 ml țuică, inculpatul a avut o discuție contradictorie cu soția sa, ocazie cu care a luat un cuțit cu lungimea totală de 30 cm și lama de 17,5 cm aflat pe masa din camera în care dormeau, cu care i-a aplicat o lovitură soției sale M.E. în zona gâtului, latero-cervicală stânga, în timp ce aceasta se afla așezată pe marginea patului.

                Inculpatul Mladin Bebe a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore în baza ordonanței de reținere din 29 iulie 2014 emisă de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj și ulterior a fost arestat preventiv în cauză  prin hotărârea judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj, la solicitarea Parchetului.

                Rechizitoriul împreună cu dosarul de urmărire penală a fost înaintat judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Gorj.

        Totodată, în conformitate cu dispozițiile legale, s-a solicitat menținerea măsurii arestării preventive față de inculpat.

        Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.

 

               

PURTĂTORUL DE CUVÂNT,