din 22.08.2014

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

                Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Purice Vasilică Aurelian, Cornea Petre Ovidiu, Draica Dan Marian și a inculpatului minor M.I.M., pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor, prevăzută de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 Cod penal cu reținerea circumstanțelor agravante prevăzute de art. 77 litera a Cod penal (comiterea infracțiunii de 3 sau mai multe persoane împreună) și de art. 77 litera d Cod penal, pentru inculpații majori (comiterea infracțiunii de către un major împreună cu un minor).

                Din probatoriul administrat de procuror în cursul urmăririi penale a rezultat că în seara zilei de 24 septembrie 2013, pe fondul unui conflict avut cu partea vătămată F.I.A., cei patru inculpați au aplicat acesteia mai multe lovituri cu picioarele în zone vitale, respectiv zona toracică și abdominală, producându-i leziuni traumatice grave (fractură apofiză spinoasă  vertebre cervicale C3 și C4, fractură C8 hemitorace stâng, ruptură de splină în 2 timpi), ce au necesitat pentru vindecare 25-30 de zile de îngrijiri medicale și care au pus în primejdie viața.

                Rechizitoriul împreună cu dosarul de urmărire penală a fost înaintat judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Gorj.

        Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.

 

               

PURTĂTORUL DE CUVÂNT,