25 iunie 2014

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 24.06.2014, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații Drăghici Cosmin Eugen și Brebu Dragoș Florin pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, respectiv complicitate la tâlhărie calificată.

S-a reținut că, în seara zilei de 23.06.2014, în jurul orelor 21:45, după lăsarea întunericului, în timp ce persoana vătămată B.D. se deplasa pe strada 22 Decembrie 1989 din municipiul Tg.-Jiu, cei doi inculpați, venind din spatele acesteia, i-au sustras lanțul și cruciulița din aur de la gât, prin smulgere, cauzându-i leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale.

Procurorii au înaintat instanței competente un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpaților Drăghici Cosmin Eugen și Brebu Dragoș Florin, aflați în stare de reținere.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Tg.-Jiu, prin încheierea pronunțată de la data de 25.06.2014, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele fiecăruia dintre inculpați pe o perioadă de 20 de zile.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.