din 26.08.2014

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

               

                Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj să dispună arestarea preventivă a inculpatului Lela Marius Octavian, cercetat pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor, prevăzută de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 din Codul penal.

                Din cercetările efectuate în cauză până în prezent rezultă că în noaptea de 24/25 august 2014 inculpatul a înjunghiat cu un briceag în zona pieptului pe partea vătămată P.C.R., producându-i acestuia o plagă înjunghiată toracică, în regiunea precordială, penetrantă, care a impus internarea de urgență la secția de chirurgie și necesită pentru vindecare un număr de 16-18 zile de îngrijiri medicale. Intensitatea loviturii a fost aplanată de reflexul de apărare cu mâna stângă al persoanei vătămate. Inculpatul Lela Marius Octavian este recidivist.

                Anterior, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj  a dispus reținerea preventivă pentru 24 de ore a suspectului Lela Marius Octavian, începând cu data de 25 august 2014, orele 15,00.

                Ancheta continuă pentru stabilirea adevărului în cauză, în vederea tragerii la răspundere a persoanei vinovate, conform legii.

        Facem totodată precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.

 

 

 

               

PURTĂTORUL DE CUVÂNT,