26 septembrie 2014

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 25.09.2014, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Sarcină Ion  pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire și alte violențe și distrugere prin incendiere, fapte prevăzute de art. 193 alin. 2 și art. 253 alin. 4 cu aplic art. 38 alin. 1 Cod penal.

S-a reținut că, în seara zilei de 01.06.2014, inculpatul a exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate T.A. , care a suferit leziuni traumatice  pentru a căror vindecare a avut nevoie de un număr de 16-18 zile de îngrijiri medicale

S-a mai stabilit că, în noaptea de 11/12.08.2014, Sarcină Ion  a distrus prin incendiere imobilul aceleiași persoane, focul fiind de natură să pună în pericol un alt imobil al persoanei vătămate, aflat la o distanță de 3 metri de cel incendiat, fiind creat un prejudiciu în cuantum de 10000  lei.

 La data de 26.09.2014, a fost înaintat instanței competente un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, aflat în stare de reținere, urmând ca judecătorul de drepturi și libertăți să se pronunțe în termen legal.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.