26 septembrie 2014

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 26.09.2014, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații: Burlan Daniel și Ciorecan Alexandru pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare cu consecințe deosebit de grave, respectiv complicitate la delapidare cu consecințe deosebit de grave.

Ca stare de fapt, s-a reținut că, în perioada ianuarie 2009 - aprilie 2013, inculpatul Burlan Daniel a dispus și acceptat ca mesele sportivilor din cadrul Clubului Sportiv M.M. să fie suportate ilegal din bugetul unităților miniere.

S-a mai stabilit că inculpatul Ciorecan Alexandru a acceptat ca mesele sportivilor să fie servite la una din cantinele firmei pe care o conducea, iar prestația către aceștia să fie introdusă nelegal în valoarea facturilor emise pentru masa servită de angajații unităților miniere.

Prejudiciul creat prin activitatea infracțională este estimat la suma de 2800000 lei.

La data de 26.09.2014, s-a formulat propunere de arestare preventivă a celor doi inculpați, aflați în stare de reținere. Aceștia vor fi prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul instanței competente, cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.