27 mai 2014

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 26.05.2014, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Mirulescu Gabriel pentru săvârșirea, în stare de recidivă postcondamnatorie, a infracțiunii de tâlhărie.

În urma probatoriului administrat, s-a stabilit că, în noaptea de 25/26.05.2014, în jurul orelor 00:20, după ce a consumat băuturi alcoolice      într-un local, inculpatul a urmărit persoana vătămată L.A. în timp ce aceasta se îndrepta către domiciliu. În momentul în care a ajuns într-o zonă mai retrasă, i-a aplicat un pumn în zona feței în scopul deposedării de sumele de bani pe care le avea asupra sa, însușindu-și în acest fel, pe nedrept, suma de 70 de lei.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, aflat în stare de reținere.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Tg.-Jiu, prin încheierea pronunțată de la data de 27.05.2014, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pe o perioadă de 20 zile.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.