C O M U N I C A T 

28 iulie 2014

 

           

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în conformitate cu Ghidul privind relația dintre sistemul judiciar din România și mass-media aprobat prin Hotărârea Plenului C.S.M. nr. 482 din 1 iunie 2012, astfel cum a fost modificat prin Hotărârea nr. 573 din 6 mai 2014 este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele :

 

La data de 28 iulie 2014 s-a pus în mișcare a acțiunea penală împotriva inculpatului B.P. pentru săvârșirea pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

  În fapt s-a reținut că în după amiaza zilei de 25 iulie 2014, orele 18:30-19:00, în curtea locuinței soților B. A. și B. P. din comuna Obârșia , jud. Olt  a avut loc o ceartă cu fiul acestora B. V., în vârstă de 43 ani, care a fost lovit în cap cu un ciomag de către tatăl său B. P. Ca urmare a agresiunii suferite, numitului B.V. i-au fost provocate leziuni traumatice care au condus la deces, survenit în data de 26 iulie 2014.

 Din aceste considerente, reținându-se că sunt întrunite condițiile prevăzute de lege, la data de 28 iulie 2014, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a solicitat arestarea preventivă a inculpatului B.P. la judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt.

 

Facem totodată precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.