COMUNICAT DE PRESĂ

30.07.2014

 

 

              Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

              Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș au înaintat, la data de 29.07.2014, Judecătoriei Balș propunerea de arestare preventivă a inculpaților majori C. F. I și M. M. L., cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, faptă  prev. și ped. de art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. b,d și alin. 2 lit. b cod penal.

   Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment, a relevat faptul că la începutul lunii iulie 2014, pe timp de noapte și prin efracție, au sustras mai multe bunuri din locuința părții vătămate C.O.C., bunuri în valoare de aproximativ 3000 lei.

              Prin încheierea din data de 29.07.2014 a Judecătoriei Balș s-a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș și s-a dispus arestarea preventivă a inculpaților pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 29.07.2014.

              În cauză, urmărirea penală continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt, adoptării măsurilor legale și  stabilirii răspunderii judiciare .

              Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.