din 02.06.2015

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

                În data de 1 iunie 2015 Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj să dispună arestarea preventivă a inculpatei Teodorescu Elvira și a inculpatului minor V…, cercetați pentru comiterea infracțiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin.1 din Codul penal.

                Din cercetările efectuate în cauză până în prezent a rezultat că în ziua de 31 mai 2015, orele 11,00, între victima L.A., în vârstă de 40 de ani și inculpata Teodorescu Elvira a avut loc un conflict, generat de relația amoroasă dintre victima L.A. și fostul soț al inculpatei Teodorescu Elvira, de faptul că victima îi aducea în mod direct și prin intermediul telefonului mobil insulte și amenințări inculpatei, precum și de faptul că victima, aflată sub influența băuturilor alcoolice, a intrat în locuința proprietate comună a inculpatei și fostului soț, deși inculpata nu era de acord ca aceasta să vină la locuința respectivă.

                Conflictul verbal dintre victimă și inculpata Teodorescu Elvira a degenerat într-o altercație fizică, iar la strigătele inculpatei „hoții, hoții”, la fața locului a venit fiul său, inculpatul V…., care a intervenit în sprijinul mamei sale, aplicând victimei trei lovituri cu pumnul drept în zona capului, în urma cărora victima a căzut pe podeaua placată cu marmură. Victima a fost lovită în continuare de inculpatul minor V…. cu picioarele în zona toracică, fiind totodată călcată de acesta cu picioarele, cauzându-i ruptură de splină și fractura a patru coaste.

                După agresiune, în jurul orelor 11,30, victima L.A. a fost găsită căzută în șanțul de pe marginea părții carosabile, la cca. 50 de metri de imobilul proprietatea inculpaților, a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Tg.-Jiu unde s-a intervenit chirurgical efectuându-se splenectomie (extirpare splină), însă la orele 15,08 a intervenit decesul acesteia.

                S-a reținut de procuror că în cauză sunt îndeplinite condițiile necesare încadrării faptei în infracțiunea de omor în forma coautoratului, respectiv exercitarea de acte de violență de către ambii inculpați ce au condus la doborârea victimei și aducerea acesteia în stare a inconștiență, urmate de continuarea agresiunii de către inculpatul V…. prin lovirea cu picioarele în zona toracică și comprimarea de un plan dur călcând victima cu picioarele, cauzându-i leziuni grave, ce au produs la scurt timp decesul victimei L.A.

        Cei doi inculpați au fost reținuți preventiv pentru 24 de ore, prin dispoziția procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, începând cu data de 01.06.2015, orele 01,30.

        Prin încheierea pronunțată la data de 1 iunie 2015, orele 19,00, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj a admis propunerea parchetului în ceea ce privește inculpatul minor V… și a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 30 de zile. A fost respinsă propunerea a arestare preventivă a inculpatei Teodorescu Elvira.

        Ancheta continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptei, pentru stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea infracțiunii.

        Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.