din 02.06.2015

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

                Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj solicită judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj să dispună arestarea preventivă a inculpatului Bașalderu Constantin Viorel,  cercetat pentru comiterea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prevăzută de art. 195 Cod penal raportat la art. 194 alin.1 din Codul penal.

                Din cercetările efectuate în cauză până în prezent a rezultat că în seara zilei de 1 iunie 2015, în jurul orelor 22,05, într-un bar situat în incinta Complexului „Runcu” din mun. Tg.-Jiu,  inculpatul Bașalderu Constantin Viorel a lovit violent, prin surprindere, cu pumnul în zona feței pe victima L.C.S.,  iar în urma loviturii acesta s-a dezechilibrat și a căzut pe spate lovindu-se cu capul de terenul accidentat, rămânând în stare de inconștiență și intervenind decesul.

         Inculpatul a fost reținut preventiv pentru 24 de ore, prin dispoziția procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, începând cu data de 02.06.2015, orele 05,25.

        Ancheta continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptei, pentru stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea infracțiunii.

        Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.