03.02.2015

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

                Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj să dispună arestarea preventivă a inculpatului Petrică Viorel, cercetat pentru comiterea infracțiunii de omor, prevăzută de art. 199 alin.1 Cod penal raportat la art. 188 din Codul penal.

                Din cercetările efectuate în cauză până în prezent a rezultat că în noaptea de 1/2 februarie 2015 inculpatul a aplicat lovituri cu cuțitul victimei, în vârstă de 13 ani, fiica concubinei sale, în zona hemitoracelui stâng, producându-i plăgi înjunghiate ce au condus la decesul acesteia.

        Petrică Viorel a fost reținut preventiv pentru 24 de ore, prin dispoziția procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, începând cu data de 02.02.2015, orele 19,00.

        Ancheta continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptelor, pentru stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni.

        Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.