03.07.2015

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

        Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a formulat propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile față de inculpatul Monea Ionuț Robert, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor, prevăzută de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 din Codul penal și de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, prevăzută de art. 335 alin.1 din Codul penal, fapte aflate în concurs de infracțiuni.

        Din cercetările efectuate în cauză până în prezent a rezultat că în dimineața zilei de 2 iulie 2015 între persoana vătămată și inculpatul Monea Ionuț Robert a avut loc un conflict, ocazie cu care inculpatul a aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri cu o bâtă în cap, producându-i leziuni traumatice grave, ce necesită pentru vindecare 95-100 de zile de îngrijiri medicale și care au pus în primejdie viața persoanei vătămate.

        Persoana vătămată a fost transportată de urgență cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență Tg.-Jiu și ulterior la Spitalul Clinic de Urgență Craiova.

        De asemenea, inculpatul Monea Ionuț Robert a condus autoturismul proprietate personală marca BMW pe drumul județean din comuna Negomir, județul Gorj, fără a poseda permis de conducere.

        Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reținerea preventivă, pentru 24 de ore, începând cu data de 02.07.2015, orele 19,30, a suspectului Monea Ionuț Robert.

        Ancheta continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptelor, aflarea adevărului și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea de infracțiuni, urmând ca în cauză să fie dispuse toate măsurile necesare, conform legii.

        Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.