05.06.2015

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

                Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj solicită judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj să dispună arestarea preventivă a inculpatului Stamatescu Dumitru,  cercetat pentru comiterea infracțiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin.1 Cod penal.

                Din cercetările efectuate în cauză până în prezent a rezultat că în seara zilei de 4 iunie 2015, în jurul orelor 21, pe fondul consumului de alcool, Stamatescu Dumitru a avut un conflict cu victima F.A. în imobilul său situat în comuna Negomir, județul Gorj, împrejurare în care a aplicat acestuia mai multe lovituri cu un topor, producându-i leziuni în zona capului ce au condus la deces.

         Inculpatul a fost reținut preventiv pentru 24 de ore, prin dispoziția procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, începând cu data de 05.06.2015, orele 06,40.

        Ancheta continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptei, pentru stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a persoanei vinovate de săvârșirea infracțiunii.

        Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.