COMUNICAT de PRESĂ

   06.11.2015

 

          Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea  de  Apel Craiova, prin purtătorul de cuvânt, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

          La data de 05.11.2013, în dosarul nr. 311/P/2015, al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova s-a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore, a următorilor inculpați:

          - Cioată Vasile, care în calitate de administrator la SC RICH TRUST SRL, a înregistrat în contabilitate un nr. de 12 facturi fictive, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 75.112,36 lei;

          - Ungureanu Ion care, în calitate de administrator la SC JONILAV TRANS  SRL, a înregistrat în contabilitate un nr. de 8 facturi fictive, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 40.000 lei;

          - Popescu Antilina care, în calitate de administrator la SC MAREȘAL POP SRL, a înregistrat în contabilitate un nr. de 54 facturi fictive, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 399,037 lei;

          - Tiștere Vasile care, în calitate de administrator la SC TISVARO SRL, a înregistrat în contabilitate un nr. de 11 facturi, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 55.000 lei;

          - Popovici Sorin Marius care, în calitate de administrator la SC PREST CONSTRUCT SRL, a înregistrat în contabilitate un nr. de 7 facturi, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 35.000 lei.

          Cercetările în această cauză, față de cei cinci inculpați, se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, prev. de art. 9 alin. 1 lit. c din Legea nr. 241/2005.

          În această cauză se efectuează cercetări și față de inculpatul Păsărin Gheorghe care, în calitate de administrator la SC PAMACONS SRL, a înregistrat în contabilitate mai multe facturi fictive, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 1.150.000 lei.

          După reținere, față de inculpații Cioată Vasile și Popescu Antilina, care au achitat parțial prejudiciul, s-a dispus măsura controlului judiciar.

          Inculpații Ungureanu Ion, Popovici Sorin Marius și Tiștere Vasile au achitat integral prejudiciul.

          În cauză, cercetările au fost efectuate de către lucrători din cadrul IPJ Gorj, sub coordonarea  procurorului de caz.

                                   

                                                            PURTĂTOR DE CUVÂNT,