COMUNICAT de PRESĂ

12 mai 2015

 

 

                   Biroul  de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea  de  Apel Craiova, prin purtătorul de cuvânt, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

            Prin rechizitoriul nr. 236/P/2015 din 08.05.2015, procurori ai Secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Craiova, au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv,  a inculpatului Geamănu Gheorghe -  cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj prev. de art. 207 alin. 1 și 3 Cod penal și asistență și reprezentarea neloială prev. 284 alin. 2 Cod penal.

                   Din rechizitoriul întocmit a rezultat că, în data de 25.03.2015, a constrâns-o pe persoana vătămată M.C. să-i dea suma de 7.500 lei, amenințând-o că, în caz contrar, că va solicita instanței de judecată, în calitate de apărător ales al părții civile minore C.I.M., ca inculpatul  M.I.A. – condamnat de Tribunalul Dolj la măsura educativă a internării într-un centru de detenție, pe o durată de 5 ani – să fie condamnat la o pedeapsă mai mare iar cuantumul daunelor morale stabilite de instanța de fond (15.000 lei) să fie majorat. 

          De asemenea, inculpatul Geamănu Gheorghe s-a înțeles fraudulos cu M.C. -  tatăl inculpatului M. I.A. -   în scopul vătămării intereselor clientei sale - partea civilă C.I. M.                

                   Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Curții de Apel Craiova, la data de 08.05.2015.

 Precizăm că trimiterea în judecată  este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce reprezintă finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitorului la instanță spre judecată, situație care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.