C O M U N I C A T

12 noiembrie 2015

 

           

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în conformitate cu Ghidul privind relația dintre sistemul judiciar din România și mass-media aprobat prin Hotărârea Plenului C.S.M. nr. 482 din 1 iunie 2012, astfel cum a fost modificat prin Hotărârea nr. 573 din 6 mai 2014 este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele :

         Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt din data de 10.11.2015 s-a pus în mișcare acțiunea penală față de inc. F.I.L. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor, prev. de art. 32 alin. 1 C.p. rap. la art. 188 alin. 1 C.p.

Inculpatul FI.L. a fost reținut pe o durată de 24 de ore în Arestul IPJ Olt începând cu data de 10.11.2015 ora 16.45.

S-a reținut că în noaptea de 04/05.11.2015 inculpatul F.I.L. în vârstă de 23 ani, a exercitat asupra minorului R.A.D. în vârstă de 13 ani, din com. Dobrosloveni jud. Olt, acte de violență fizică, lovindu-l în mai multe rânduri cu palmele și căpiciul de la un cal, peste zona capului, fiindu-i provocate leziuni traumatice (hematoame epicraniene, fractură oase proprii nazale și etmoidal dreapta cu interesarea peretelui intern ochi drept)  care au necesitat pentru vindecare 50-55 zile îngrijiri medicale, de la data producerii leziunilor, dacă nu survin complicații, leziuni care i-au pus în primejdie viața, în lipsa tratamentului medical putându-se instala decesul, astfel cum reiese din constatările preliminare suplimentare întocmite de IML – Craiova.

Din aceste considerente, reținându-se că sunt întrunite condițiile prevăzute de lege, la data de 11.11.2015, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a propus arestarea preventivă a inculpatului F.I.L., pe o perioadă de 30 de zile.

Tribunalul Olt, prin încheierea din data de 11.11.2015, a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, dispunând arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

Facem totodată precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.