COMUNICAT de PRESĂ

14 mai 2015

 

 

          Biroul  de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea  de  Apel Craiova, prin purtătorul de cuvânt, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Prin rechizitoriul nr. 637/P/2014 din 12.05.2015, procurori ai Secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Craiova, au dispus trimiterea în judecată  a inculpatei DIJMĂRESCU ANDA LORENA, director medical în cadrul Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova, pentru săvârșirea a două infracțiuni de conflict de interese, prev. de  art. 301 alin. 1 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 5 Cod penal și art. 38 alin. 1 Cod penal.

Din rechizitoriul întocmit a rezultat că, în calitate de director medical al Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova și asistent de proiect, a semnat „Contractul servicii de campanii de publicitate” din 28.06.2013, încheiat între Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova și o societate la care fratele acesteia G.A.D. avea calitatea de asociat și administrator, contract prin care societatea, în calitate de prestator, se obliga să furnizeze servicii de informare și publicitate pentru Proiectul nr. SMIS 38142, intitulat „O nouă abordare în organizarea activităților Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova prin implementarea unei aplicații informatice de sănătate”, Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova, în calitate de achizitor, la prețul de 19.468 lei, din care, până la data de 19.06.2014, Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova a achitat, către societate  suma de 10.732,20 lei.

De asemenea, în aceeași calitate, a semnat „Contractul pentru participarea la subprogramul de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin” nr. 14829/21.08.2012, încheiat între Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova și o policlinică în cadrul căreia inculpata a ocupat funcția de medic specialist obstetrică ginecologie, contract în baza căruia Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova a decontat policlinicii, în termen de maximum 5 zile lucrătoare, de la data decontării de către Casa de Asigurări de Sănătate, contravaloarea serviciilor medicale specifice contractate și efectuate, la un tarif de 28 lei/caz cu formular FS1 completat în integralitate, în total suma de 6.496 lei, care a fost achitată către policlinică, ultima tranșă din această sumă fiind virată acestei policlinici la data de 30.09.2014.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Judecătoriei Craiova, la data de 13.05.2015.

Precizăm că trimiterea în judecată  este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce reprezintă finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitorului la instanță spre judecată, situație care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.