COMUNICAT DE PRESĂ

16.09.2015

 

 

              Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

              Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș au înaintat, la data de 15.09.2015, Judecătoriei Balș propunerea de arestare preventivă a inculpaților majori Mihai Raj Alin și Tufan Fernando, cercetați sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni de furt calificat, fapte  prev. și ped. de art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. b,d și alin. 2 lit. b cod penal, cu aplicarea prevederilor art. 38 alin. 1 cod penal și art. 77 alin. 1 lit. d cod penal.

   Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment, a relevat faptul că inculpatul Mihai Raj Alin împreună cu doi inculpați minori au sustras  atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte mai multe bunuri din imobile situate pe raza orașului Balș, cauzând un prejudiciu total de 107.050 lei. Inculpatul Tufan Fernando a comis fapta de furt calificat pe timp de noapte și prin efracție, producând un prejudiciu în valoare de 10.000 lei.

              Prin încheierea din data de 15.09.2015 a Judecătoriei Balș s-a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș și s-a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 15.09.2015.

              În cauză, urmărirea penală continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt, adoptării măsurilor legale și  stabilirii răspunderii judiciare .

              Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.