COMUNICAT de PRESĂ

17 aprilie 2015

 

 

 

 

              Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea  de  Apel Craiova, prin purtătorul de cuvânt, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

              Procurori ai Secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Craiova, au solicitat instanței de judecată, arestarea preventivă a inculpatului:

       - Geamănu Gheorghe -  cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj prev. de art. 207 alin. 1 și 3 Cod penal și asistență și reprezentarea neloială prev. 284 alin. 2 Cod penal.

       S-a reținut că la data de 25.03.2015, avocatul Geamănu Gheorghe a constrâns-o pe persoana vătămată M. C. să-i dea suma de 7500 lei, în caz contrar amenințând că va solicita instanței de judecată (Curții de Apel Craiova), în calitate de apărător ales al părții vătămate minore C.I.M., ca fiul sus-numitului – M. I. A. (minor - condamnat de Tribunalul Dolj la măsura educativă a internării într-un centru de detenție, pe o durată de 5 ani, pentru comiterea infracțiunii de viol -  prev. de art. 218 alin. 1,2,3 lit. c Cod penal) să fie condamnat la o pedeapsă mai mare iar cuantumul daunelor morale stabilit de instanța de fond să fie majorat.

       De asemenea, avocatul Geamănu Gheorghe a precizat că, dacă pretențiile sale vor fi satisfăcute, va solicita instanței de judecată clemență față de inculpatul minor M. I. A., atât cu privire la latura penală cât și cu privire la latura civilă, fiindu-i indiferent dacă partea vătămată pe care o apără va fi sau nu despăgubită pentru suferințele morale la care a fost supusă.

        La data de 16.04.2015, avocatul Geamănu Gheorghe  a primit de la persoana vătămată    M. C. suma de 5.000 lei,  din cea pretinsă de 7.500 lei, pentru ca,  în calitate de apărător ales al părții vătămate minore – C. I. M., să îl ajute la instanță (Curtea de Apel Craiova - dosarul aflându-se în calea de atac a apelului) pe inculpatul minor M. I. A., în sensul de a cere o pedeapsă mai mică și un cuantum al daunelor morale mai mic, contrar intereselor minorei.

      La instrumentarea dosarului, procurorii au colaborat cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Dolj, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

       Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în  nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.