I N F O R M A R E

23.07.2015

 

  Magdalena Bădescu  –  procuror  la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj,

În temeiul art. 5, pct. I A, lit. d din Ordinul nr. 213/15.07.2014 privind organizarea și funcționarea sistemului informațional al Ministerului Public, informez următoarele:

 

 Urmare a denunțului formulat de către un agent economic din Craiova, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a înregistrat cauza având ca obiect  infracțiunea de luare de mită, prev. de art. 289 din C.p. săvârșită de către Moțățeanu George Ștefan, inginer în cadrul Companiei de Apă Oltenia, cu atribuții în verificarea condițiilor de eliberare a avizelor necesare eliberării autorizațiilor de construire.

La data de 23.07.201 numitul Moțățeanu George Ștefan a fost surprins în timp ce primea de la denunțător suma de 1000 euro, pretinsă pentru a-i aproba eliberarea avizului necesar conectării la rețeaua de apă.

Cauza este instrumentată de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în colaborare cu ofițerii din D.G.A. – S.J.A. Dolj și cu suportul tehnic oferit de S.R.I. Dolj.

Facem totodată precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.