23.10.2015  

 

C O M U N I C A T

                                                     

         

          Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          Procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanța din seara zilei de 22.10.2015 ora 23:10 reținerea suspectului Dincă Gheorghe din com. Izvoarele, jud. Olt sub aspectul săvârșirii de omor prev. de art. 188 alin. 1 C.p.

          În urma efectuării actelor de cercetare penală s-a stabilit că în seara de 17.10.2015, în jurul orelor 17:30, în urma unor discuții contradictorii cu victima C.E din com. Izvoarele, jud. Olt acesta a lovit-o cu pumnii și picioarele, lovituri în urma cărora victima a căzut la pământ, după care suspectul a sugrumat-o până când a decedat. În continuare, a târât-o până în apropierea pârâului Iminog și a aruncat-o în apă.

          Din concluziile preliminare întocmite de medicul legist a rezultat că moartea victimei C.E în vârstă de 62 ani a fost violentă și s-a datorat asfixiei acute cronice prin sugrumare.

          Din aceste considerente, reținându-se că sunt întrunite condițiile prevăzute de lege, urmează ca în cursul zilei de astăzi, 23.10.2015, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt să solicite judecătorului de drepturi și libertăți arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

          Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.