C O M U N I C A T

                                                     

         

          Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          Procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanța din după-amiaza zilei de 19.11.2015, ora 17:30 reținerea suspectului NICU JANE din com. Traian, jud. Olt sub aspectul săvârșirii de omor prev. de art. 188 alin. 1 rap. la art.199 C.p.

          În urma efectuării actelor de cercetare penală s-a stabilit că, în urmă cu aprox. o săptămână, acesta a exercitat acte de violență fizică asupra concubinei sale G.V. în vârstă de 46 ani, pe care a lovit-o în mod repetat cu obiecte contondente, provocându-i leziuni traumatice care au condus la decesul victimei în dimineața zilei de 18.11.2015.

          În urma efectuării autopsiei au fost întocmite constatări preliminare care concluzionează că moartea victimei a fost violentă și s-a datorat unui hematom extradural, consecința unui politraumatism cu fractură de boltă craniană. Leziunile traumatice s-au putut produce prin lovire cu corp dur și corp dur alungit. Între leziunile traumatice și deces există legătură de cauzalitate directă, necondiționată.

          Din aceste considerente, reținându-se că sunt întrunite condițiile prevăzute de lege, urmează ca în cursul zilei de astăzi, 20.11.2015, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt să solicite judecătorului de drepturi și libertăți arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

          Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.