din 26.01.2015

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

                Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj să dispună arestarea preventivă a inculpatului Turtoi Constantin, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Tg.-Jiu, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor și uz de armă fără drept, prevăzute de art. 32 alin.1 raportat la art. 188 din Codul penal și art. 343 alin.1 Cod penal.

                Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că în ziua de 25 ianuarie 2015, în jurul orelor 13,05, inculpatul a tras un foc cu pistolul din dotare asupra numitei F.A., punându-i viața în pericol, după care a fugit în zona pădurii din Cornești.

        Moartea victimei nu s-a produs datorită faptului că persoana vătămată s-a ferit, iar glonțul a pătruns prin geamul camerei situat la o distanță foarte mică de locul unde se afla aceasta.

        Turtoi Constantin a fost reținut preventiv pentru 24 de ore, prin dispoziția procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, începând cu data de 25.01.2015, orele 23,00.

        Ancheta continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptelor, pentru stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni.

        Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.