04.07.2018

 

 

C O M U N I C A T

 

                                                         

          Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

          I. În cursul zilei de 04.07.2018 procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnați să instrumenteze cauze având ca obiect infracțiuni de violență, au dispus reținerea, pentru o durată de 24 ore, începând cu ora 14:00, față de o persoană de sex bărbătesc în vârstă de 41 de ani, din com. Cilieni, jud. Olt, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de omor, prev. de art. 188 alin. 1 C.p.

În fapt, s-a reținut că în noaptea de 04.07.2018 în jurul orelor 00:00 – 01:00, în urma unui conflict spontan, suspectul P.I. din comuna Cilieni, județul Olt, a agresat-o fizic cu o coasă pe victima J.T. în vârstă de 66 ani, din aceeași localitate, în timp ce se afla pe izlazul comunei Cilieni, județul Olt, producându-i leziuni traumatice care au condus la decesul său.

          Imediat după dispunerea reținerii,  procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt, arestarea preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile.

          II. În prezent, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor și furt calificat, prev.de art.188 alin.1 C.p. și art.228 alin.1 C.p., rap.la art.229 alin.1 lit.b C.p., în legătură cu un alt incident, comis în noaptea de 02/03.07.2018 pe raza com. Tia Mare jud.Olt, soldat cu decesul victimei P.I. din aceeași localitate, în vârstă de 48 ani.

          Cercetările au fost zădărnicite de faptul că, imediat după comiterea faptei autorul s-a sustras, fiind prins în cursul acestei dimineți, într-un lan de porumb.

          Ancheta este în curs de desfășurare, iar după stabilirea cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptei, se vor dispune măsuri legale corespunzătoare.

          Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.

 

 

COMPARTIMENTUL DE

INFORMAȚII ȘI RELAȚII PUBLICE