COMUNICAT

din data de 05.12.2018

 

 

Instituția purtătorului de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia este împuternicită să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia au dispus la data de 03.12.2018 punerea în mișcare a acțiunii penale față de 15 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare, faptă prev. si ped de art.295 alin.1 C.P., fals material in înscrisuri oficiale, în formă continuată, faptă prev. si ped. de art. 320 alin.l C.P., cu aplic art 35 C.P.și uz de fals, în formă continuată, faptă prev. si ped. de art.323 C.P., cu aplic art 35 C.p. și toate cu aplic art 38 C.P., iar la data de 04.12.2018 s-a dispus de către procuror măsura preventivă a controlului judiciar față de 13 dintre aceștia.

În actul de inculpare s-a reținut următoarea situație de fapt:

„ În perioada 2015-2018, inculpații în calitate de angajați în funcția de conducători auto ai ambulanțelor de la Stația de Ambulanță Corabia, și-au însușit combustibil de la autoutilitare, combustibil rezultat în urma deplasării cu viteze reduse la evenimente, iar pentru justificarea cantităților de carburant însușite au întocmit foi de parcurs conținând date ce nu corespund realității”.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive sunt instituții reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, măsuri ce nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.