06.11.2018

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

        Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

                Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare de reținere, a inculpatului T.B.R., pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor, prevăzută de art. 32  Cod penal raportat la art.188 alin.1 Cod penal și tulburarea ordinii și liniștii publice, prevăzută de art. 371 Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 Cod penal.

                S-a reținut că inculpatul T.B.R. la data de 06.08.2018, în timp ce se afla în terasa magazinului SC M. SRL din comuna Urdari, județul Gorj, a luat două sticle în mână, le-a spart și având partea superioară a sticlelor în mână, cu intenția de a ucide a lovit persoana vătămată C.C.C. cu acestea în zona gâtului, provocându-i acestuia leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale.

                Totodată, prin violențele comise în public împotriva persoanei vătămate C.C.C. și a altei persoane I.V. și prin amenințări, inculpatul T.B.R. a tulburat ordinea și liniștea publică.

        Inculpatul T.B.R. a fost reținut preventiv pentru 24 de ore, prin ordonanța procurorului din data de 05.11.2018, iar prin rechizitoriul înaintat Tribunalului Gorj la data de 6.11.2018 s-a solicitat luarea măsurii arestării preventive cu privire la acesta.

          Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, dar aceste acțiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.