08.01.2018

 

C O M U N I C A T

                                                         

          Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

          I. În noaptea de 06/07.01.2018 procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnați să instrumenteze cauze având ca obiect infracțiuni de violență, au dispus reținerea, pentru o durată de 24 ore, începând cu ora 04:00, față de o persoană de sex bărbătesc în vârstă de 45 de ani, din com. Grojdibodu, jud. Olt, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de omor, prev. de art. 188 alin. 1 C.p.

          În fapt, s-a reținut că în după-amiaza zilei de 05.01.2018 inculpatul MM a exercitat acte de violență fizică asupra socrului său, în vârstă de 69 de ani, pe care l-a lovit, în mod repetat, cu un cuțit, ca urmare a unui conflict spontan, provocându-i leziuni traumatice care au condus la deces.

          În cursul zilei de 06.01.2018 procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt, arestarea preventivă a inculpatului, măsură dispusă la aceeași dată pentru o durată de 30 de zile.

          II. La noaptea de data de 07/08.01.2018 procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnați să instrumenteze cauze având ca obiect infracțiuni de violență, au dispus reținerea , pentru o durată de 24 ore, începând cu ora 02:20, față de două persoane de sex bărbătesc, tată și fiu, din com. Vîlcele, jud. Olt, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor, prev. de art. 32 alin.1 Cp rap. la art. 188 alin. 1 C.p.

          În fapt, s-a reținut că la data de 07.01.2018, în jurul orelor 13: 00 - 14:00, cei doi inculpalți l-au agresat fizic pe  vecinul lor SL,din aceeași localitate, în vârstă de 45 ani, primul autor înțepându-l, în mod repetat, cu o țepușă pentru paie, iar cel de-al doilea l-a lovit cu un topor.

          Din cuprinsul constatărilor preliminare emise de SJML Olt a rezultat că persoana vătămată a prezentat leziuni traumatice care s-au putu produce la data d e107.01.2018,prin lovire cu un corp tăietor-înțepător și lovire cu corp dur, posibil cu corp  tăietor-despicător, pentru care a necesitat 35 – 40 zile îngrijiri medicale, care nu i-au pus în primejdie viața.

          De asemenea, i s-a cauzat o leziune la nivelul antebrațului drept, care poate fi considerată de autoapărare.

          În cursul zilei de astăzi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt, arestarea preventivă a inculpaților, pentru o durată de 30 de zile.

          Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.