09.07.2018

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

        Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

                Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a înaintat în cursul zilei de duminică, 8 iulie 2018, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj dosarul cu propunerea de arestare preventivă în cauză a inculpatului B.M.O., cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor, prevăzută de art. 32 Cod penal raportat la art.188  Cod penal, tulburarea ordinii și liniștii publice, prevăzută de art. 371 Cod penal și port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, prevăzută de art. 372 alin.1 lit.a și alin.2 Cod penal,  pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 8 iulie 2018, faptele fiind comise în stare de recidivă, prevăzută de art. 41 Cod penal.

                Din probatoriul administrat până în prezent de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul organelor de poliție judiciară, a rezultat că în dimineața zilei de 7 iulie 2018, în jurul orelor 3-4, în timp ce se afla în localul „Globstar” din municipiul Târgu-Jiu, inculpatul a aplicat mai multe lovituri cu un cuțit persoanei vătămate B.M.C., în zone vitale, producându-i leziuni care, potrivit concluziilor preliminare ale Serviciului de Medicină Legală Gorj, necesită pentru vindecare 16-18 zile de îngrijiri medicale și au pus în primejdie viața victimei.

                Persoana vătămată B.M.C. a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, unde i s-a aplicat tratament de urgență, fără de care leziunile produse ar fi dus la deces.

                Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reținerea preventivă a inculpatului B.M.O. pentru 24 de ore, începând cu 7 iulie 2018, orele 20,30.

        Ancheta continuă, pentru stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea de infracțiuni, urmând ca în cauză să fie dispuse în continuare măsurile legale, care se impun.

        Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj a admis propunerea parchetului și a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul B.M.O., pentru 30 de zile. 

          Facem însă în continuare precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, dar aceste acțiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.

 

               

PURTĂTORUL DE CUVÂNT,