C O M U N I C A T

din data de 01.04.2019

 

Instituția purtătorului de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina  este împuternicită să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Unitatea noastră de parchet efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de viol, faptă prev. și ped. de art. 218 alin. 1 și violare de domiciliu, faptă prev. și ped. de art. 224 alin. 2 din Codul penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal, constând în aceea că în noaptea de 29/30.03.2019, în jurul orei 02.00, un bărbat în vârstă de 39 de ani, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, a pătruns fără drept în locuința persoanei vătămate, în vârstă de 82 de ani (persoană a cărei stare de sănătate nu îi permite să se deplaseze singură, având nevoie de îngrijire), care se afla singură la domiciliu său, din comuna Schitu, sat Schitu, jud. Olt și a întreținut cu aceasta raporturi sexuale normale, neconsimțite.

Menționăm că persoana vătămată a arătat că îl cunoaște pe inculpat ca fiind o persoană care consumă în mod frecvent băuturi alcoolice, având și deviații de comportament, motiv pentru care nu a discutat prea mult cu acesta și nici nu l-a chemat să o ajute la treburi gospodărești, iar în noaptea de 29/30 martie 2019, s-a speriat foarte tare de prezența acestuia în locuința sa, nu a opus rezistență fizică pentru că i-a fost teamă că va fi omorâtă.

La propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, în baza încheierii din data de 31.03.2019, Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Slatina a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 31.03.2019 și până la data de 29.04.2019.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale sau luarea unei măsuri preventive sunt instituții reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.