01.08.2019

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

        În completarea comunicatului nostru de presă cu numărul de mai sus din data de 31 iulie 2019, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele :

        Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a formulat propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a inculpaților B.N. și B.C., soț și soție, față de care procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor, violare de domiciliu și lovire și alte violențe (inculpata B.C.), respectiv a infracțiunilor de complicitate la tentativă de omor și violare de domiciliu (inculpatul B.N.).

        Din concluziile preliminare ale SML Gorj rezultă că persoana vătămată B.B.I. a suferit o plagă înjunghiată în regiunea lombară dreapta profundă de 6-7 cm, care s-a putut produce prin lovire cu un corp tăietor înțepător, posibil armă albă, cuțit. Leziunile produse necesită pentru vindecare 35-40 de zile îngrijiri medicale și au pus în primejdie viața victimei, în lipsa unui tratament medico-chirurgical efectuat de urgență putând surveni decesul.

        Procurorul a reținut că din cercetări a rezultat că intenția inculpatei B.C. a fost de a suprima viața victimei B.B.I., neproducerea rezultatului s-a datorat unor cauze externe autorului faptei și anume intervenția lui Z.M. care a încercat să o despartă pe inculpată de victimă și totodată faptului că victimei i-au fost acordate îngrijiri medicale și tratament chirurgical de urgență. Cu acea ocazie, inculpata B.C. l-a rănit ușor cu cuțitul și pe Z.M., în zona abdomenului, producându-i leziuni ce necesită pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale.  

        De asemenea, s-a reținut că intenția inculpatului B.N. a fost de a o ajuta pe soția sa B.C. să suprime viața victimei B.B.I., folosindu-se de o bâtă de baseball cu care i-a aplicat lovituri acesteia în zona capului, în timp ce inculpata B.C. îi aplica lovitura de cuțit menționată.

        Inculpații B.C. și B.N. au fost reținuți preventiv pentru 24 de ore prin ordonanța procurorului, începând cu data de 31 iulie orele 19,45, respectiv 20,50.

        Dosarul a fost trimis judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj, pentru a dispune cu privire la solicitarea parchetului de arestare preventivă a celor doi inculpați.

        Ancheta continuă, fiind condusă de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul organelor de cercetare ale poliției judiciare, pentru stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea de infracțiuni, urmând ca în cauză să fie dispuse în continuare măsurile legale, care se impun.

        Facem însă în continuare precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, dar aceste acțiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.