02.04.2019

 

C O M U N I C A T

                                                       

         Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

         În completarea cercetărilor ce se efectuează în dosarul penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în luna noiembrie 2018, având ca obiect infracțiunile de tentativă de omor calificat, omor calificat și tâlhărie calificată, comise în noaptea de 02/03.11.2018, pe raza comunei Brebeni, sat Brebeni, jud. Olt, învederăm că, în după - amiaza acestei zile, s-a dispus reținerea unui bărbat, în vârstă de 33 de ani, din comuna Valea Mare, jud. Olt, având în vedere că probele administrate, până în prezent, au condus la concluzia că acesta este autorul faptelor.

         Precizăm că, persoana reținută a fost inclusă, încă de la început, în cercul de suspecți și este nepotul, pe linie maternă, a uneia dintre persoanele vătămate.

         În fapt, s-a reținut că, în seara de 02.11.2018, inculpatul G.I.G., din com. Valea Mare, jud. Olt, a pătruns fără drept, în locuința  persoanelor vătămate D.I și V.P.I., din com. Brebeni, sat Brebeni, jud. Olt, unde a exercitat acțiuni de agresiune fizică asupra acestora, lovindu-le în zona capului și a corpului, ocazie cu care i-a sustras primei persoane vătămate un portmoneu, pe care îl avea într-un buzunar al hainei și în care se aflau aproximativ 600 de lei.

Actele de agresiune exercitate de către autor s-au soldat cu decesul uneia dintre persoanele vătămate, precum și cu cauzarea de leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 40-45 zile de îngrijiri medicale, în cazul celei de-a doua victime.

Urmează ca în cursul zilei de mâine, 03.04.2019, să se solicite judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt arestarea preventivă a inculpatului G.I.G, pentru o perioadă de 30 de zile.

         Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.