04.06.2019

COMUNICAT

 

Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În seara zilei de 03.06.2019 procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnați să instrumenteze cauze având ca obiect infracțiuni de corupție, cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Olt - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Criminalistic și, respectiv, lucrători de poliție din cadrul Brigăzii Operațiuni Speciale Craiova, au procedat la reținerea unui bărbat, în vârstă de 34 de ani, din orașul Caracal, jud. Olt, în timp ce primea suma de 1000 lei, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de trafic de influență prev. de art. 291 Cp.

Din probele administrate până în prezent rezultă că, în cursul lunii aprilie 2019 denunțătorul N.M. din localitatea Fărcașele, jud. Olt, i-a remis inculpatului N.M. sumele de 500 euro și 1000 lei, în vederea facilitării angajării fiicei sale, pe un post de asistent medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina.

În schimbul sumelor de bani menționate, inculpatul i-a predat denunțătorului două seturi de subiecte ce urmau a fi extrase la proba scrisă, respectiv proba orală, a concursului pentru ocuparea unui post vacant de asistent medical.

În seara zilei de 02.06.2019, denunțătorul a fost contactat de către inculpat, cerându-i să se întâlnească a doua zi, pentru a-i remite o altă sumă de bani, respectiv 1000 lei, inculpatul fiind surprins, în flagrant, la data de 03.06.2019, în timp ce primea banii de la martorul-denunțător.

În cursul zilei de astăzi, urmează ca inculpatul să fie prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt, cu propunere de arestare preventivă.

Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.