05.03.2019

 

C O M U N I C A T

                                                       

         Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          În după amiaza zilei  de 04.03.2019 procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnați să instrumenteze cauze având ca obiect infracțiuni de violență, au dispus reținerea, pentru o durată de 24 ore, începând cu ora 16:30, față de o persoană de sex bărbătesc în vârstă de 36 de ani, din com. Coteana, jud. Olt, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de omor, prev. de art. 188 alin.1 C.p., rap. la art. 199 alin. 1 C.p.

În fapt, s-a reținut că inculpatul B. I.,  în seara de 03/04.03.2019, pe fondul consumului comun de băuturi alcoolice și a unui conflict spontan, motivat de faptul că victima I. S., concubina sa, i-a adus injurii, i-a aplicat acesteia multiple lovituri cu un ciomag în zona capului, cauzându-i mai multe plăgi contuze la nivelul craniului și fracturi de bază și boltă craniană, care au condus, la scurt timp, la decesul acesteia.

Din cuprinsul concluziilor preliminare emise de SJML Olt la data de 04.03.2019 rezultă că moartea victimei a fost violentă, datează din data de 03.03.2019, a fost cauzată de contuzia, dilacerarea și hemoragia cerebrală urmare a unui traumatism cranio-cerebral acut deschis, forte, cu multiple leziuni osoase în condițiile unei agresiuni individuale.

De asemenea, leziunile traumatice constatate la autopsie (multiple plăgi contuze la nivelul craniului, multiple fracturi de bază și boltă craniană, contuzii – dilacerare-hemoragie cerebrală) s-au putut produce prin loviri repetate cu un corp dur.

Victima a prezentat sânge pe căile respiratorii și aspirat hematic pulmonar ce denotă supraviețuirea în momentul producerii leziunilor craniene.

S-a mai concluzionat că există legătură de cauzalitate, directă și necondiționată între leziunile traumatice și deces.

         În cursul zilei de astăzi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt, arestarea preventivă a inculpatului, pentru o durată de 30 de zile.

         Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.