08.04.2019

C O M U N I C A T

                                                       

         Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În seara zilei  06.04.2019 procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnați să instrumenteze cauze având ca obiect infracțiuni de violență, au dispus reținerea, pentru o durată de 24 ore, începând cu ora 22:30, față de o persoană de sex bărbătesc în vârstă de 51 de ani, din com. Mărunței, jud. Olt, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor calificat prev. de art. 32 alin. 1 C.pen. rap. la art. 188 alin. 1 C.pen. - art. 189 alin. 1 lit. e C.pen., cu aplic. art. 199 alin. 1 C.pen. și cu aplic. art. 43 alin. 1 C.pen. și art. 43 alin. 5 C.pen.

         În fapt, s-a reținut că inculpatul B.N.D. începână cu seara zilei de 30.03.2019 și până în dimineața zilei de 31.03.2019, cu intenție indirectă de a o omorî, i-a aplicat persoanei vătămate B.C., în vârstă de 50 de ani, concubina sa, mai multe lovituri la nivelul feței, a capului și corpului cu pumnii, genunchii și picioarele, cu o coadă de mătură și un vătrai tip foraș, lovituri în urma cărora persoana vătămată a suferit mai multe leziuni traumatice, respectiv multiple echimoze, excoriații și hematoame la nivelul feței, capului, membrelor superioare și inferioare și corpului.

Potrivit constatărilor preliminare medico-legale, persoana vătămată B.C. a prezentat multiple echimoze, excoriații și hematoame la nivelul feței, capului, membrelor superioare și inferioare și corpului, necesitând pentru vindecare 12 – 14 zile de îngrijiri medicale.

Medicul legist a mai stabilit că leziunile de la nivelul antebrațului stâng pot fi considerate leziuni de autoapărare.

         În cursul zilei de ieri, 07.04.2019, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt, ca urmare a solicitării procurorilor din cadrul acestei unități de parchet, a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o durată de 30 de zile,

         Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.