10.04.2019

 

C O M U N I C A T

 

                                                       

         Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

         În completarea cercetărilor ce se efectuează în dosarul penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, la finele lunii ianuarie 2018, având ca obiect uciderea ofițerului de poliție din cadrul SCCO- Olt, Dumitrescu Bogdan Valeriu, învederăm că, prin ordonanța din data de 09.04.2019, s-a dispus schimbarea încadrării juridice pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de inculpata G.A., prietena acestuia, din infracțiunea de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 1 și 2 C.p., în infracțiunea de omor, prev. de art. 188 alin. 1 C.p.

         Schimbarea încadrării juridice a fost determinată de ansamblul materialului probator administrat în cauză, până în acest moment procesual, și care relevă că inculpata G.A. a acționat trăgaciul în mod conștient, voluntar, deși, în momentele imediat premergătoare, fuseseră ejectate 3 tuburi cartuș din pistol, astfel încât, avea cunoștință de faptul că exista posibilitatea foarte mare să mai fie gloanțe în armă.

         Astfel că, suspecta a prevăzut rezultatul faptei sale și, deși nu l-a urmărit, a acceptat posibilitatea producerii lui, săvârșind infracțiunea, cu intenție indirectă.

         Probele administrate în cauză au infirmat susținerea acesteia, conform căreia, în momentul în care victima a luat pistolul din dulap, ar fi scos încărcătorul din pistol, care a căzut pe podea, iar lângă acesta ar fi căzut și un tub cartuș, considerând că pistolul ar fi fost descărcat.

         Întrucât există probe și indicii temeinice, din care rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpata G.A. a săvârșit infracțiunea de omor prev. de art. 188 alin. 1 C.p., având în vedere și gravitatea sporită a faptei, prin ordonanța din data de 10.04.2019 s-a luat măsura reținerii acesteia, pe o durată de 24 de ore, începând cu ora 11:40, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt, cu propunere de arestare preventivă.

         Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.