14.08.2019

 

 

C O M U N I C A T

                                                       

         Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

 

         Procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanța din seara zilei de 13.08.2019, ora 20,30, reținerea inculpatului P.F., în vârstă de 64 ani, din com. Sprîncenata, jud.Olt sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, prev. de  art. 188 alin. 1 C.p., rap. la art.199 alin.1 C.p.

În fapt, s-a reținut că, în data de 13.08.2019, în jurul orelor 10:00-11:00, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi legate de o moștenire, inculpatul  P. F. i-a aplicat fratelui său, P. Ș., multiple lovituri cu cuțitul în zona cranianio-facială, toracică și la nivelul membrelor, lovituri ce au condus, în final, la decesul victimei.

Din constatările preliminare(autopsie), întocmite în data de 14.08.2019, de către medicul legist Cătănescu Alin din cadrul SJML Olt rezultă faptul că moartea victimei P. Ș., de 60 ani, din com. Sprîncenata jud.Olt, a fost violentă și s-a datorat insuficienței cardio-circulatorii acute, consecință a unei hemoragii externe și interne, urmare a 10 plăgi tăietoare – înțepătoare, dintre care una cu interesare hepatic㠖 transfixiantă prin ficat.

Leziunile traumatice s-au putut produce prin lovire cu corp tăietor/înțepător.

Între leziunile traumatice și deces există legătură de cauzalitate directă necondiționată.

 

 

         Date despre inculpat:

         Inculpatul P.F. are vârsta de 64 de ani, locuiește în com. Sprîncenata, sat Bîrseștii de Sus, jud. Olt, nu a mai comis fapte de natură penală, iar fapta pentru care a fost reținut a fost comisă în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Pentru aceste considerente, reținându-se că sunt întrunite condițiile prevăzute de lege, în cursul zilei de astăzi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi și libertăți arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

                   Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

COMPARTIMENTUL DE

INFORMAȚII ȘI RELAȚII PUBLICE