C O M U N I C A T

16.04.2019

 

 

          Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

          Procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanța din 14.04.2019, ora 16:45 reținerea inculpatului M.B.G.L., în vârstă de 16 ani, din în com. Baldovinești, jud. Olt, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor, prev de art. 32 alin.1 C.p. rap. la art. 188 alin.1 C.p. cu aplic. art. 113 și urm. C.p.

În fapt, s-a reținut că, în seara zilei de 13.04.2019, în jurul orelor 22:55, în timp ce se aflau pe un drum agricol, situat pe raza com. Găvănești, jud. Olt și pe fondul unui conflict anterior, inculpatul M.B.G.L., în vârstă de 16 ani a înjunghiat-o cu un cuțit tip briceag, pe care îl avea asupra sa, pe persoana vătămată M.R.C.L., în vârstă de 14 ani, în zona abdominală, fiindu-i cauzată o plagă toraco-abdominală, cu interesare de diafragm, lob hepatic stâng și stomac și o altă plagă în zona coapsei stângi, leziuni a căror vindecare au necesitat 35-40 zile îngrijiri medicale, cu punerea în primejdie a vieții, astfel cum rezultă din cuprinsul concluziilor preliminare emise de IML Craiova la data de 14.04.2019.

Din concluziile preliminare emise de IML Craiova la data de 14.04.2019 rezultă că persoana vătămată M.R.C.L., în vârstă de 14 ani, prezintă leziuni traumatice,  respectiv, o plagă toraco-abdominală  ce interesează diafragmul, lobul hepatic stâng stomacul și o altă plagă la nivelul coapsei stângi, ce pot data din 14.04.2019, au putut fi produse prin lovire cu un corp tăietor-înțepător (posibil cuțit sau similar), care necesită pentru vindecare, 35-40 zile de îngrijiri medicale și care i-au pus în primejdie viața.

          Din aceste considerente, reținându-se că sunt întrunite condițiile prevăzute de lege, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au solicitat, în data de 15.04.2019, judecătorului de drepturi și libertăți, arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

Prin încheierea Tribunalului Olt din aceiași dată a fost admisă propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt și dispusă arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile, începând cu data de 15.04.2019.

          Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.