din 20.08.2019

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

                Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile, a inculpatului F.V.A., cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de  omor asupra unui membru de familie, prevăzută de art. 188 alin.1 Cod penal raportat la art. 199 alin.1 Cod penal..

        Pentru formularea acestei solicitări către judecătorul de drepturi și libertăți s-a avut în vedere că din probatoriul administrat până în acest moment a rezultat că în seara zilei de 19.08.2019, în jurul orelor 20,00, aflându-se în curtea locuinței familiei sale din comuna Ciuperceni, sat Vârtopu, jud. Gorj, pe fondul unui conflict spontan, generat de consumul excesiv de alcool, inculpatul F.V.A. a exercitat acte de violență fizică asupra tatălui său, victima F.G., lovindu-l în mod repetat în zona capului și a corpului cu pumnii, picioarele, precum și cu obiecte contondente, respectiv o coadă de topor și cu muchia unei sape, chiar și după ce victima căzută la nivelul solului a încetat să mai opună rezistență, producându-i multiple leziuni care au condus la deces.

        Procurorul a dispus reținerea preventivă a suspectului pentru 24 de ore.

        Ancheta continuă, fiind condusă de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul organelor de cercetare ale poliției judiciare, pentru stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea de infracțiuni, urmând ca în cauză să fie dispuse în continuare măsurile legale, care se impun.

        Facem însă în continuare precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, dar aceste acțiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.

               

PURTĂTORUL DE CUVÂNT,