20.11.2019

 

C O M U N I C A T

 

          Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În seara zilei de 19.11.2019, pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, s-a înregistrat dosarul penal nr. 434/P/2019, având ca obiect infracțiunea de omor calificat, comisă asupra a două sau mai multe persoane, prev. de art. 188 – art. 189 alin. 1 lit. f C.pen., determinat de faptul că, în după - amiaza acelei zile, în jurul orei 18:30, pe un teren agricol de lângă satul Mărgheni, comuna Brîncoveni, județul Olt, în zona cunoscută sub denumirea „ Odaia lui Soreață”, au fost găsite mai multe fragmente osoase și un craniu.

         Ca urmare a aspectelor sesizate, o echipă operativă constituită din procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt și comisari de poliție din cadrul Serviciului Investigații Criminale Olt, s-au deplasat la locul indicat, iar în urma cercetării locului faptei au fost găsite mai multe oase și fragmente osoase, precum și două cranii.

         În urma examinării macroscopice, medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Olt a apreciat că acestea sunt de natură umană.

         În continuarea anchetei s-a procedat la audierea de martori, respectiv a persoanelor care au găsit inițial fragmentele osoase pe terenul agricol și s-a dispus efectuarea unei expertize antropologice de către Institutul Național de Medicină Legală București.

         În cauză se efectuează acte de urmărire penală cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale din cadrul I.G.P.R. București și Institutului de Criminalistă din cadrul  I.G.P.P.R București.