COMUNICAT

22.10.2019

          În ziua de 22.10.2019, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul– Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dolj, în urma activităților complexe desfășurate, l-au surprins în flagrant pe numitul G. M. S., inspector de muncă în cadrul I.T.M. Dolj, în timp ce primea suma de 500 lei de la numitul Z. M.

S-a reținut faptul că la data de 21.10.2019,  numitul Z. M., administrator a două societăți comerciale, a apelat CallCenter Anticorupție 0800806806 , sesizând  faptul că numitul G. M. S., inspector de muncă în cadrul I.T.M. Dolj, i-a pretins suma de 1500 lei pentru a nu constata posibile abateri la legislația muncii, cu ocazia efectuării unui control.  Numitul Z.M, a precizat că a dat suma de 1000 lei, urmând să se întâlnească cu inspectorul de muncă pentru a-i remite și diferența de 500 lei, până la concurența sumei de 1500 lei pretinsă anterior.

Întrucât din cauze obiective, întâlnirea  dintre denunțător și făptuitor nu a putut avea loc în seara zilei de 21.10.2019,  în data de 22.10.2019, numitul G. M. S. l-a chemat pe martorul denunțător Z. M.  la sediul I.T.M. Dolj, unde s-a procedat la surprinderea în flagrant a infracțiunii.

Cu ocazia efectuării percheziției,  în autoturismului numitului G.M.S. a fost găsită și suma de 1000 lei pe care martorul denunțător i-a remis-o acestuia în seara zilei de 21.10.2019.

La activitatea de mai sus s-a beneficiat de sprijinul B.O.S. Craiova.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, prev. de art. 289 din C.p., urmând a se dispune măsurile legale.

Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nici o situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.