31.07.2019

COMUNICAT DE PRESĂ

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

                  La Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a fost înregistrat dosar penal privind evenimentul produs în cursul dimineții de 31 iulie 2019 în comuna Bîlteni, sat Peșteana-Jiu, jud. Gorj, soldat cu rănirea gravă a unei persoane de sex masculin.

                   În cauză este începută urmărirea penală și se fac cercetări cu privire la comiterea infracțiunilor de tentativă de omor, violare de domiciliu și lovire și alte violențe, de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul organelor de cercetare ale poliției judiciare.

                   Sesizarea a fost făcută prin serviciul unic de urgență 112 de către soția proprietarului imobilului unde s-a petrecut conflictul.

                   Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că în dimineața zilei de 31 iulie 2019, B.C.și B.N., soț și soție, au intrat fără drept în curtea locuinței familiei Z. din comuna Bîlteni, sat Peșteana-Jiu, înarmați cu o bâtă de baseball (soțul) și cu un cuțit (soția) și pe fondul unui conflict mai vechi, folosindu-se de obiectele menționate, au exercitat acte de violență față de persoana vătămată B.B.I., aflată la domiciliul soților Z.

         Persoana vătămată a fost transportată de urgență la spital, unde s-a intervenit chirurgical, iar conform concluziilor preliminare ale medicului legist, leziunile produse în conflict i-au pus în primejdie viața.

         Ancheta continuă, pentru stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârșirea de infracțiuni, urmând ca în cauză să fie dispuse în continuare măsurile legale, care se impun.

         Facem însă în continuare precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, dar aceste acțiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.