2.11.2020

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

În continuarea comunicatului nostru de presă cu numărul de mai sus, din data de 12 octombrie 2020, referitor la propunerea de arestare preventivă a inculpatului Ț.V., cercetat pentru  săvârșirea infracțiunii de dare de mită, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Ț.V., pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin.1 Cod penal.

Conform probatoriului administrat în cauză, s-a reținut că inculpatul Ț.V.. în data de 10 octombrie 2020 i-a oferit agentului de poliție M…  din cadrul Postului de Poliție Săcelu suma de 5000 lei, pentru ca acesta să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, în sensul să nu dea curs cercetărilor în dosarul nr. 709/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, în care inculpatul era cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului.

            Facem însă precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acțiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoana inculpată, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.