COMUNICAT

 

          În aplicarea art. 54 alin. 1 din Decretul Președintelui României nr. 195 din 16.03.2020, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, care prevede că "instituțiile și autoritățile publice, precum și operatorii privați contribuie la campania de informare publică privind măsurile adoptate și activitățile desfășurate la nivel național", Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova este abilitat să comunice următoarele:

          La data de 01.04.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 297 alin. 1 și 352 alin. 1 Cod penal.

          Din conținutul actului de sesizare rezultă indicii temeinice că reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, au permis ieșirea din carantină a unor persoane care au însoțit-o pe numita T.E., persoană confirmată pozitiv COVID-19.

          În prezent, în cauză cercetările se desfășoară in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor sesizate.

          Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.