COMUNICAT

 

          În aplicarea art. 54 alin. 1 din Decretul Președintelui României nr. 195 din 16.03.2020, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, care prevede că "instituțiile și autoritățile publice, precum și operatorii privați contribuie la campania de informare publică privind măsurile adoptate și activitățile desfășurate la nivel național", Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova este abilitat să comunice următoarele:

          La data de 04.04.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 Cod penal.

          Din conținutul actului de sesizare s-a reținut că în data de 25.03.2020, funcționari din cadrul Direcției de Sănătate Dolj, au eliberat acordul de utilizare a biocidului ALDEZIN societății Salubritate Craiova SA care a procedat la dezinfecția a peste 500 a scări de bloc din mun. Craiova, ulterior constatându-se că produsul folosit este un  biocid cu efect bactericid.

          În prezent, în cauză cercetările se desfășoară in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor sesizate.

          Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.