07.08.2020

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

          Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 06.08.2020, în urma activităților de urmărire penală efectuate de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Gorj, cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Gorj  și  Direcției de  Operațiuni Speciale Craiova, s-a procedat la interceptarea în trafic, pe DE 79, jud. Gorj, a autoturismelor marca Ford Focus și Mecedez Benz, care se deplasau spre mun. Tg.Jiu,  jud.  Gorj, autoturisme  care  aparțineau familiei  inculpatului V.P.C..

În interiorul autoturismului marca Mercedez Benz, de culoare negru, prevăzut cu volan pe dreapta, a fost identificat inculpatul V.P.C., iar în calitate de pasager, inculpatul S.A.G..

Cu ocazia controlului efectuat în interiorul autoturismului Ford Focus a fost identificată  o  cantitate   importantă  de  arme  letale  și muniția  aferentă, respectiv: o pușcă, o grenadă, două truse de curățat armament, un pistol inscripționat „Walter” , în care se aflau 6 cartușe, un pistol de culoare gri și 631  cartușe.

În cauză s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații V.P.C. și S.A.G. pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, prev. de art. 342 alin. 1, 2  și 5 Cod penal, iar la data de 07.08.2020, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar față de inculpatul V.P.C..

Totodată, față de inculpatul S.A.G. s-a dispus măsura reținerii, urmând ca, în cursul zilei 07.08.2020, să fie prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Tg.Jiu cu propunere de arestare preventivă, reținându-se că acesta a achiziționat armele letale și muniția aferentă, de pe raza mun. Arad,  jud. Arad,  arme  care  au  fost  depozitate pe raza județului Gorj.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.