08.01.2020

 

C O M U N I C A T

 

                                                       

         Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În seara zilei  07.01.2020 procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnați să instrumenteze cauze având ca obiect infracțiuni de violență, au dispus reținerea, pentru o durată de 24 ore, începând cu ora 19:35, față de o persoană de sex feminin, în vârstă de 29 de ani, din com. Iancu Jianu, jud. Olt, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor prev. de art. 188 alin. 1 C.pen.,cu aplic. art. 199 alin. 1 C.pen.

În fapt, s-a reținut că inculpata G.N., în dimineața zilei de 07.01.2020, în jurul orelor 11:00 – 11:30, pe fondul unor discuții contradictorii cu concubinul său C.C.E., în vârstă de 33 de ani, i-a aplicat acestuia două lovituri cu un cuțit de bucătărie, lovituri în urma cărora victima a decedat.

         Din concluziile preliminare întocmite de  către S.J.M.L Olt rezultă că victima a prezentat două leziuni traumatice, respectiv o plagă înjunghiată în regiunea supraclaviculară stângă și o plagă înjunghiată în zona claviculară stângă, ce s-au putut produce la data de 07.01.2020 prin lovire cu un obiect tăietor – înțepător (posibil cuțit), în condițiile unei heteroagresiuni.

         În cursul zilei de astăzi urmează a se formula propunere de arestare preventivă.

         Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.