10.08.2020

 

C O M U N I C A T

 

                                                            

          Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 La data de 08.08.2020, procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnați să instrumenteze cauze având ca obiect infracțiuni de violență, au dispus reținerea, pentru o durată de 24 ore, începând cu ora 12.30, față de o persoană de sex masculin, în vârstă de 42 de ani, din com. Dobrosloveni, jud. Olt, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor prev. de art. 188 alin. 1 C.p.

  În fapt, s-a reținut că în seara zilei de 07.08.2020, în timp ce se aflau la locuința inculpatului S.P. din com. Dobrosloveni, sat Reșca, jud. Olt,  pe fondul unui conflict spontan, apărut ca urmare a  consumului de alcool și generat de propunerea victimei M.I. (un bărbat în vârstă de 49 ani, din aceeași localitate) de a întreține relații sexuale, autorul a agresat-o fizic aplicându-i multiple lovituri cu pumnii, picioarele, cu corpuri contondente, respectiv un fier beton, o coadă de mătură și un ciomag, i-a comprimat regiunea toracică cu picioarele, producându-i un traumatism toracic cu multiple fracturi și rupturi de organe interne, după care a târât-o pe victimă, care era în stare de inconștiență,  în afara curții, a dezbrăcat-o de pantaloni, lăsând-o complet dezbrăcată și a abandonat-o într-un șanț, în apropierea casei, la scurt timp survenind decesul.

Din cuprinsul concluziilor preliminare emise de SJML Olt la data de 08.08.2020, rezultă că moartea victimei M.I.  a fost violentă, s-a produs în dimineața zilei de 08.08.2020 și s-a datorat hemoragiei interne, urmare a unui traumatism toracic, cu multiple fracturi costale cu rupturi de organe interne toracice.

Leziunile traumatice toracice s-au putut produce prin comprimare între două planuri de rezistență și au legătură directă și necondiționată de cauzalitate cu decesul.

S-a mai consemnat că victima a prezentat leziuni traumatice, respectiv echimoze periorbitare, dungi echimotice și multiple zone excoriate ce s-au putut produce prin lovire cu corpuri dure dintre care unul alungit și târâre în condițiile stabilite de anchetă.

Prin încheierea nr. 59 din data de 08.08.2020, Tribunalul Olt a dispus arestarea preventivă a inculpatului S.P., pe o durată de 30 de zile.

          Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiului prezumției de nevinovăție.