12.10.2020

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat în cursul zilei de duminică, 11.10.2020, arestarea preventivă a inculpatului Ț.V., cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, prev. de art. 290 alin.1 Cod penal, apreciindu-se motivat că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege.

Conform probatoriului administrat până în prezent în cauză, s-a reținut că inculpatul Ț.V. este cercetat în dosarul nr. 709/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului.

În data de 10.10.2020, în jurul orelor 13,30, inculpatul Ț.V. i-a remis agentului de poliție M… din cadrul Postului de Poliție Săcelu suma de 5000 lei, pentru ca acesta să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, respectiv să nu efectueze cercetările în dosarul penal menționat, inculpatul solicitându-i acestuia să distrugă dosarul.

A fost constatată de către procuror, cu sprijinul organelor de cercetare penală din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Structura Centrală și Serviciul Județean Anticorupție Gorj, infracțiunea flagrantă de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin.1 Cod penal.

Inculpatul Ț.V. a fost reținut preventiv în cauză, de către procuror, pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 10.10.2020, ora 18,30.

În data de 11.10.2020, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

            Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acțiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.